A koffein stimulánsként működik, a szervezetbe jutva azonnal kifejti a hatását, ám szinte minden fogyasztóra másként hat. Sokunkban merült már fel a gondolat, hogy a napi sokadik kávénál tartunk de szinte azonnal el tudnánk bóbiskolni. Nos, ez valószínű nem az elfogyasztott ital hibája, hanem hogy másként hat az emberek szervezetére a koffein. Valakinél gyorsítja az anyagcserét, enyhíti a fáradtság érzetet, feszültségérzetet, rossz közérzetet okoz, vagy éppen biztosítja az egész napos pörgést. 

A koffein kellemes, vagy éppen kellemetlen hatását elkerülhetjük a koffeinmentes kávé fogyasztásával. Jó minőségű koffeinmentes kávé esetén a koffein legalább 90%-át kivonták valamilyen eljárással (oldószeres-, svájci vizes, vagy szén-dioxidos). A koffeint a nyers kávéból vonják ki, majd ugyanúgy pörkölik, mint koffeines társaikat. Ha jó terméket választunk, ugyanazt a kávézási élményt kapjuk, mintha egy koffeinben dús italt fogyasztanánk. A koffeinmentes kávékat elsősorban koffeinre érzékenyeknek és kismamáknak ajánljuk, de természetesen azoknak is akik már túl vannak a napi koffein adagjukon de szívesen élveznék a forró italt az íz miatt.

Mi természetesen gondolunk azokra akik koffein nélkül szeretnék élvezni kedvenc forró italukat. Koffeinmentes kávéink megtalálhatóak Nespresso®- és Dolce Gusto® kompatibilis kávéfőzőkhöz, illetve 250g-os őrölt kávé formájában is.   

Koffeinmentes kávé

 

 

Munkánk során nem egyszer tapasztaltuk, hogy őrölt kávét tettek a szemes helyére... és hát akkor jött a telefon, hogy nagy a baj nem darál a kávégép. De ez biztos olyan dolog, hogy a dízel autóba és néha csurog benzin és fordítva.
Lényeg a lényeg, hogy ha a kávéfőzőnk őrlési finomsága, és őrlési mennyisége jól van beállítva, akkor isteni finom kávékat fogunk inni. Nade melyik termékből készüljön az a finom kávé. 

Hajlamosak vagyunk csőlátással a legeslegolcsóbb termékeket fogyasztani, illetve sok magyar háztartásnak van " sárga csibó" függősége. NEM minden olcsó kávé rossz, de azért bele lehet futni, szóval csak óvatosan. 

Mi már több, mint 10 éve használjuk a Gimoka termékeit, illetve mostanra már Lavazza, Dallmayr és Pellini kávék is vannak kínálatunkban. Először a Gimoka Gran Bar-t ajánljuk, próbálják ki, kóstolják meg, és ha az nem ízlik, akkor el tudunk indulni az erősebb, vagy lágyabb termékek irányába. A Gran Bar az egyik legfinomabb, és legnépszerűbb kávé a kínálatunkban, akik először veszik 95%-ban maradnak ennél a fajtánál, a többiek próbálkoznak a drágább kategória irányában. 

Akiknek ez a termék messze áll az ízlésétől, azoknak a Gimoka Cremosot ajálnjuk. Erőteljes, mégis krémes és lágy termék, tényleg függőséget okoz.

Sokan ragaszkodnak az erősebb márkákhoz, így a Dallmayr, Lavazza vagy Pellini termékekhez. Mindegyik fajtájuk más-más nagyon finomak, tényleg érdemes kóstolgatni őket, mert mindegyik más ízbomba. 

Ha elakadnak, krédésük van, vagy tanácsra van szükségük, nagyon szívesen segítünk eligazodni a kávék világában. Hívjanak, írjanak bátran, szívesen segítünk mindenben!

 

Az elnevezés a növény ellenálló képességére utal. Őshazája Nyugat-Afrika, de mára világszerte elterjedt. Egyes fajtáik akár 10 méter magasra is megnőnek. Érésükhöz 10-11 hónap szükséges, a kávébabok kisebbek mint az arabica babok és ovális az alakjuk. Akár 200-800 méter tengerszint feletti magasságban is megterem, hiszen jóval ellenállóbb, igénytelenebb, mint az arabica. Jellegzetesen kesernyésebb, fanyarabb ízű, mint az arabica, hiszen savasabb és több koffeint tartalmaz. 

A gazdaságosabb robusta a sztereotípiákkal ellentétben nem rossz minőségű, hiszen a manaság kapható kávék zöme keverék, amely kiváló minőségű arabica és robusta szemekből áll. 

Robusza kávé

Automaták üzemeltetése

Tudjon meg többet különböző étel- és italautomatáink üzemeltetéséről a linkekre kattintva:


Kávéautomaták

Üdítőautomaták

Snackautomaták

Szódagépek

KOSÁR TARTALMA

 x 

A kosár üres

BELÉPÉS

Termékeink