A kotyogós kávéfőzök esetén a nyomás a víz forralásának során keletkezik. Az így generált kb. 1 bar nyomással szépen lassan lefő a kávénk. Az hogy tökéletes kávét igyunk ezzel a főzési technikával gondosan kell kávét választanunk, ugyanis nem mindegy a pörkölés módja és a darálás finomsága sem. A kotyogósnál jobb választás a pár ezer forintos presszókávé főzök, mert jobban kioldódnak a kávé aromái a szivattyú nyomása által.

A Gimoka őrölt kávékra az olaszos pörkölés jellemző, amit mélybarna szín és a kávébabok felszínén olajkiválás jellemez. Az őrölt kávékat többnyire apró szeműre darálják, mert így a kávé aromái jobban érezhetően, finomabb, erősebb, krémesebb presszót készíthetünk. Javasoljuk az automata kávéfőzők használatát, mert a velük elkészített kávék sokkal ízletesebbek, mint a kotyogós, vagy szarvasi kávéfőzővel készített italok. 

Egyre többen preferálják a szemes kávét, ezért otthon darálják maguknak, és ezután teszik bele a kotyogósba. Ez kicsit időigényesebb, de ha már kitapasztalja az ember, hogy mennyire darálja le a kávét, rutinosan ugyanolyan gyorsan elkészíthetjük kedvenc italunkat, mintha őrölt kávét vásárolnánk. 

A szemes kávés verziót azoknak ajánljuk, akiknek van türelme, ideje arra, hogy "rituálé" szerűen készítsék el forró italukat. Aki ezzel nem szeretne időt tölteni, azoknak ajánljuk a Gimoka őrölt kávékat, melyek mindegyik kávéfőzővel elkészíthetők. Kínálatunkban különböző ízű, aromájú termékek vannak, így mindenki megtalálja a maga ízlésének megfelelő kávét! 

Őrölt kávé

 

Automaták üzemeltetése

Tudjon meg többet különböző étel- és italautomatáink üzemeltetéséről a linkekre kattintva:


Kávéautomaták

Üdítőautomaták

Snackautomaták

Szódagépek

KOSÁR TARTALMA

 x 

A kosár üres

BELÉPÉS